Ситуацията в Гърция с пожарите остава критична. Магистралата край Алексендруполис  остава

...
Ситуацията в Гърция с пожарите остава критична. Магистралата край Алексендруполис  остава
Коментари Харесай

Евакуират два атински района заради пожари, изпепелени са 1 млн. хектара гори

Ситуацията в Гърция с пожарите остава сериозна. Магистралата край Алексендруполис  остава затворена. Обходният път беше отворен към 02.30 ч. тази нощ. Десетки пътуващи прекараха нощта на открито. Част от тях спаха на асфалта. 
Прочетете още
Бизнесменът Йоаким Каламарис показа, че сега два атински региона се изтеглят поради големите пожари. " Имаме 1 млн. хектара изгорени гори. Край Атина са към 70 000 хектара изгорени земи. Доста хора са задържани за умишлени палежи ", уточни той пред Нова телевизия. 

Константин Занков, главен специалист към Института за разбори и оценки в туризма, изясни, че сигурно в Кавала и Ксанти има анулирани резервации за отмора. " Сигурността за основа на развиване на туризма, а хората в този момент не се усещат в сигурност да почиват там. Възможно е българи да пренасочат резервациите си към български курорти. На места като Халкидики не се усеща въздействието на пожарите ", съобщи той.

По думите му туристите би трябвало да бъдат осведомени в действително време какво се случва. " В Хаваите самолетните компании не анулираха полетите си, а трансформираха маршрутите си ", сподели Занков. 

В Северна Гърция огънят се движи към българската граница, съобщи заместник-областният шеф на Родопи Никос Цакилидис.

Активно се гаси по въздух, с цел да се ограничи придвижването на стихията, пише БНР.

Гръцката прокуратура проверява дали има проведен проект за палежи в страната. По-рано бе обявено, че локални хора са създали цивилен арести на 13 души, открити са съоръжения, с които огънят е бил жарък. Задържаните от хората са били задържани и се проверяват.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР